Γ. Καρασμάνης: «Οδηγείτε σε πλήρη διάλυση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και νομιμοποιείτε το αλισβερίσι, τη συναλλαγή και τη διαφθορά»

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟΝ "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ"

Στην αποδόμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας, που θέλει να εμφανίσει ως δήθεν «μεταρρύθμιση» την πλήρη απορρύθμιση και διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προχώρησε ο Γιώργος Καρασμάνης με την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο ¨Κλεισθένης¨!

Ο πρώην Υπουργός, έκανε λόγο ότι στη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας των τριάμισι χρόνων ούτε ¨είδε¨ ούτε ¨άκουσε¨ για κανένα από τα οξύτατα προβλήματα στην αυτοδιοικητική δυσλειτουργία που ταλαιπωρούν τους δημότες αλλά, ¨ανακάλυψε¨, ότι το μόνο πρόβλημα που απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες είναι ο… εκλογικός νόμος για την ανάδειξη των περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών αρχών!

Κατήγγειλε, ότι με το επίμαχο νομοσχέδιο, το μόνο που ¨επιτυγχάνεται¨ είναι η ακυβερνησία σε Δήμους και Περιφέρειες, με προφανή στόχο, το κυβερνητικό κόμμα αποκτήσει ¨λόγο και ρόλο¨ γιατί μειοψηφεί δραματικά στους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς! Ενώ, παράλληλα, θεσμοθετούνται – πράγμα πρωτάκουστο – οι ¨μεταγραφές¨ από συνδυασμό σε συνδυασμό, δίκην… ποδοσφαιρικών ομάδων, νομιμοποιώντας το αλισβερίσι, τη συναλλαγή και, συνεπώς, τη διαφθορά!

Ο Καρασμάνης ¨άδειασε¨ κυριολεκτικά την Κυβέρνηση και τον ανυπόστατο ψευδοϊσχυριμό περί… υπερσυγκεντρωτισμού της Νέας Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας ότι, επί υπουργίας του, εκχωρήθηκε το 1/3 των κοινοτικών κονδυλίων των 6 δις – δηλαδή 1 δις 800 εκατομμύρια – στις περιφέρειες για έργα δικής τους αρμοδιότητας (αγροτικοί και δασικοί δρόμοι, αρδευτικά έργα, σχέδια βελτίωσης, επιχειρήσεις μεταποίησης κλπ) .

Ειδικότερα για τον Νομό μας και σε σχέση με τα άρθρα του νομοσχεδίου ¨Κλεισθένης¨ για κατηγοριοποίηση Δήμων, ο Γιώργος Καρασμάνης, κατήγγειλε για άλλη μια φορά την κραυγαλέα αδικία σε βάρος του Δήμου Αλμωπίας που, ενώ πληροί όλα τα κριτήρια, εξαιρέθηκε με το ¨έτσι θέλω¨ από την χρηματοδότηση των συνολικά 20 εκατομμυρίων που δόθηκαν πριν ένα χρόνο στους μικρούς, ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους! Κάλεσε δε από τον Βήμα τον Υπουργό Σκουρλέτη να μην επαναλάβει την ίδια κατάφωρη αδικία και με το νέο νομοθέτημα!

Αναφερόμενος, τέλος, στη σχεδιαζόμενη κατάτμηση - ¨σπάσιμο¨ περιφερειών, υπενθύμισε ότι αυτό υπήρξε πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη μέρα εκλογής του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, άρρηκτα όμως συνδεδεμένη με την παροχή δικαιώματος ψήφου στους συμπατριώτες μας του εξωτερικού τους οποίους, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, δεν δικαιούμαστε και δεν νοείται πλέον, να τους κρατάμε έξω από τα πολιτικά δρώμενα στη γενέτειρα χώρα τους.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Γ. Καρασμάνης: «Οδηγείτε σε πλήρη διάλυση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και νομιμοποιείτε το αλισβερίσι, τη συναλλαγή και τη διαφθορά»"

Post a Comment

loading...