Δήμαρχος Αλμωπίας: «Δεν είναι ανεκτό να περιθωριοποιούμε ανθρώπους από το ιδίωμά τους! Η Ελληνική ψυχή δεν μπορεί να αλλάξει» (ΒΙΝΤΕΟ)

"Η Ελληνική ψυχή που έχετε μέσα σας δεν μπορεί να αλλάξει. Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να πάνε τη συζήτηση σε άλλο επίπεδο"

Μία ακόμα πύρινη ομιλία έκανε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Αλησμόνητες Πατρίδες Αλμωπίας.

Ο Δήμαρχος κλήθηκε να βραβεύσει το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Γαρεφείου «Κώστας Γαρέφης» και απευθυνόμενος στους χορευτές τους είπε: «Στηρίξτε αυτό που είστε, δεν αλλάζει. Είστε Γαρεφειώτες, έχετε το ιδίωμα που μιλάτε, δεν θα αλλάξει τίποτα. Η Ελληνική ψυχή που έχετε μέσα σας δεν μπορεί να αλλάξει. Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να πάνε τη συζήτηση σε άλλο επίπεδο».

Και συνέχισε: «Παρακολούθησα το τελευταίο διάστημα επιθέσεις σε νέα παιδιά, που στόχο έχουν μόνο την αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στον Κώστα Γαρέφη, ο οποίος ήρθε από το Πήλιο για να πολεμήσει στα βουνά της περιοχής μας. Και συνέχισε: «Δεν ανεχόμαστε να περιθωριοποιούμαστε από κανέναν. Αισθανόμαστε περισσότερο Έλληνες από οποιονδήποτε άλλο».

«Ο παππούς μου και η γιαγιά μου δεν μιλούσαν πάντοτε Ελληνικά, μιλούσαν το ιδίωμα, όμως τιμήθηκαν από την Ελληνική πολιτεία. Δεν θα ξεχάσω τον προπάππο μου, που τον τίμησε η Ελληνική πολιτεία, ο Αντιβασιλεύς τότε, με παράσημα για την προσφορά του σε αυτόν τον τόπο, άσχετα αν δεν μιλούσε Ελληνικά. Περάσαμε πολλά, περάσαμε δύσκολες καταστάσεις, κανένας δεν το ξεχνά. Σήμερα δεν είναι επιτρεπτό και ανεκτό να περιθωριοποιούμε ανθρώπους από το ιδίωμά τους», δήλωσε έντονα συγκινημένος ο Δήμαρχος.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ομιλία:

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Δήμαρχος Αλμωπίας: «Δεν είναι ανεκτό να περιθωριοποιούμε ανθρώπους από το ιδίωμά τους! Η Ελληνική ψυχή δεν μπορεί να αλλάξει» (ΒΙΝΤΕΟ)"

Post a Comment

loading...